pondělí 7. července 2008

Kalkulace výměny linolea na schodišti

Nechali jsme si udělat kalkulaci na výměnu linolea na schodištích. Výměna by SVJ stála 395.878,33 Kč. Kalkulace je od společnosti Nenovická stavební, s.r.o.

6 komentářů:

Al řekl(a)...

Musím říct, že mě mile potěšilo, že se na schodištích po 4 letech vymalovalo. Už to bylo opravdu potřeba. Taky doufám, že na to přispěl i náš oblíbený stavebník. Neuvažoval výbor při výměně linolea i na variantu dát tam dlažbu, jak je tomu na části schodiště v nástavbě? Byla by určitě dražší, ale také trvanlivější a hezčí.

Jan Martinec řekl(a)...

Dlažba by byla 2x dražší, takže se kalkulace ani nedělala. Lze třeba brát náš dům v kontextu jeho obyvatel, takže primární je funkčnost a ne luxus.

btw: Vymalování prováděl stavebník jako podmínku další kolaudace, kterou si prosadil výbor.

Al řekl(a)...

1. Za luxusní povrch schodiště považuji dřevo nebo mramor. Je pravda, že do vyššího než 4. patra chodí pěšky asi málokdo.

2. Na druhou stranu poptat výměnu linolea v ceně cca "400" tisíc u jedné firmy je trochu málo, nezdá se vám?

Jan Martinec řekl(a)...

Nikdo vam nebrani poptat schodiste jinde :) - treba i dlazdice. My mame toto cislo jako orientacni pro podzimni schuzi - bude se hlasovat, nikdo ted nedela vyberove rizeni.

Al řekl(a)...

Takže uvažujete, že na podzim se bude hlasovat o tom, zda má výbor udělat výběrové řízení?

Jan Martinec řekl(a)...

Pokud by se dokoncila nadstavba, nic do te doby nema cenu delat, tak predstavime moznosti jake jdou delat s nasim domem. Proto potrebujeme znat orientacni naklady pro pripadny uver. Prioritu a reseni urci shromazdeni hlasovanim.